NetCredit Professional Server/Client

NetCredit Enterprise

Φθίνουσα χρονοχρέωση

Το NetCredit αποτελεί μία εφαρμογή που δίνει λύση στην διαχείριση του Internet Café.

Πως λειτουργεί;

Στην έκδοση Enterprise μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 512 υπολογιστές.

Αποτελείται από τον Server και τον Client.
O Server μέσω της εφαρμογής δημιουργεί εισιτήρια σε απλό χαρτί τα οποία περιέχουν έναν οκταψήφιο αριθμό και ένα αριθμό ο οποίος αποτελεί το χρόνο του εισιτηρίου.

Ο πελάτης παίρνει το εισιτήριο και εισάγει τον οχταψήφιο αριθμό στον υπολογιστή του. Αν ο αριθμός είναι σωστός τότε ανοίγει ο υπολογιστής του εμφανίζοντας ένα μικρό παράθυρο όπου μετράει αντίστροφα ο χρόνος του.

Προσθήκη Χρόνου

Όταν ο χρόνος αυτός φτάσει στα 3 λεπτά τότε ο πελάτης ειδοποιείται. Όταν φτάσει στο 0 τότε ελαχιστοποιούνται όλα τα ανοικτά προγράμματα και ερωτάται ο πελάτης αν θέλει να συνεχίσει ή Όχι. Αν απαντήσει Ναι τότε εμφανίζεται η οθόνη εισαγωγής κωδικού. Αν απαντήσει Όχι πάλι εμφανίζεται η οθόνη εισαγωγής κωδικού με τη διαφορά όμως ότι κλείνουν οι ανοιχτές εφαρμογές.

Το ποιες εφαρμογές θα κλείνουν δηλώνεται στην καρτέλα διαχείρισης του προγράμματος.

Κατά την διάρκεια που παίζει ο πελάτης μπορεί να προσθέσει χρόνο αγοράζοντας ένα άλλο εισιτήριο και εισάγοντας και πάλι τον κωδικό του εισιτηρίου.

Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να αποσυνδεθεί και να συνεχίσει τον χρόνο που του απέμεινε κάποια άλλη στιγμή μιας και η εφαρμογή Server κρατάει στη Βάση δεδομένων το χρόνο που απέμεινε.

Enterprise Tools

Οι κωδικοί που δημιουργεί ο Server ορίζονται από αυτόν. Δίνει ένα οκταψήφιο αριθμό έναρξης και ένα βήμα, λέει πόσα εισιτήρια θέλει και με τι χρόνο. Ο Server τα εκτυπώνει σε απλό χαρτί ή σε ένα έτοιμο πρότυπο που παρέχεται μαζί με το πρόγραμμα σε μορφή Word.

Μέσα από το πρόγραμμα μπορούμε να δούμε τα στατιστικά των πωλήσεων.

Ακόμη το πρόγραμμα στέλνει τα ίδια στατιστικά και με e-mail σε διεύθυνση που ορίζουμε εμείς.

Στην έκδοση Enterprise ο Server δε χρειάζεται να εκτελείται συνεχώς.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν κολλήσει ο Server να μη χρειάζεται να επανασυνδεθούν οι Clients.

Μαζί με την έκδοση Enterprise υπάρχουν και τα Enterprise Tools, με τα οποία μπορείτε να «ξαναγεμίζετε» τα εισιτήριά σας αν χρησιμοποιείτε πλαστικοποιημένες κάρτες. Ακόμη περιλαμβάνεται μηχανή παρακολούθησης και καταγραφής εκτυπώσεων από τους πελάτες σας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Έχουμε δημιουργήσει μια μικροεφαρμογή με την οποία μπορείτε να εκτυπώνετε εισιτήρια πολύ εύκολα σε έναν θερμικό εκτυπωτή

Αν έχετε τσεκάρει την παραπάνω επιλογή, τότε μετά το τέλος του χρόνου του εισιτηρίου κάποιου πελάτη, στην ερώτηση “Θέλετε να συνεχίσετε”, αν απαντήσει Ναι τότε εμφανίζεται ένα παιχνίδι με τρία τραπουλόχαρτα. Ο πελάτης μπορεί να πατήσει σε κάποιο και να κερδίσει χρόνο το εισιτήριο του. Το πόσο χρόνο μπορεί να κερδίσει μπορείτε να το ορίσετε εσείς από την καρτέλα Αναλυτικά επιλογή Κερδισμένος χρόνος. Εκεί έχετε επιλογή ανάλογα με το εισιτήριο, για 30 , 60 λεπτά και πάνω. Στα 3 πλαίσια κειμένου μπορείτε να δώσετε με αριθμό τον χρόνο που θέλετε να κερδίζει το κάθε χαρτί. Το πρώτο πλαίσιο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βγει ενώ το τρίτο τις λιγότερες.

Αυτό συμβαίνει όταν προσπαθούμε να κάνουμε σύνδεση στο Internet με Modem που είναι συνδεμένο στον Server και δεν “παίζει” κανένας. Η εφαρμογή του Server προσφέρει ασφάλεια ως προς την σύνδεση στο Internet και απενεργοποιεί το Modem σε περίπτωση που δεν “παίζει” κανένας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα εισιτήριο για να εισέλθετε, και μετά κάντε την σύνδεση. Εναλλακτικά μπορείτε να εισέλθετε με τον κωδικό του administrator και να πάτε στην καρτέλα Mail Support και να πατήσετε το κουμπί Enable Modem.

Μπορείτε να επιλέξετε όποιο θέλετε απο τη σειρά Windows 32 δηλαδή 95/98/ΝΤ/2000/ΜΕ/ΧP. Εμείς προτείνουμε σαν Server να επιλέξετε 2000/ΧΡ και για Client 98/ME.

Πατάμε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του υπολογιστή του πελάτη και επιλέγουμε “Μεταφορά Υπολοίπου”. Απο την λίστα των υπολογιστών επιλέγουμε τον υπολογιστή που θέλει να πάει ο πελάτης (Μόνο στην έκδοση Advanced).

Στην πρώτη καρτέλα ρυθμίσεων του Client τσεκάρετε την επιλογή “Πάντα ορατή η χρονομέτρηση”.

Ανοίγουμε το Regedit και μεταφερόμαστε στο κλειδί Η_KEY_CURRENT_USER, SOFTWARE, VB AND VBA PROGRAM SETTINGS, CAFE, STARTUP Αν υπάρχει κλειδί με το όνομα PrintFirstInRow τότε αλλάζουμε την τιμή με μια μεγαλύτερη για να κατέβει πιο κάτω η εκτύπωση Η προεπιλεγμένη τιμή είναι 27 που σημαίνει 27 χιλιοστά από την αρχή του χαρτιού Το κλειδί PrintFirstCol αλλάζει την εκτύπωση ως προς το πλάτος. Η προεπιλεγμένη τιμή 60 σημαίνει 60 χιλιοστά από το αριστερό τμήμα του χαρτιού Αν δεν υπάρχουν αυτά τα κλειδιά τότε τα δημιουργούμε πατώντας δεξί κλικ και επιλέγοντας δημιουργία Τιμή ακολουθίας χαρακτήρων ή String Value

Το αρχείο βάσης δεδομένων AdminCheck εχει καταστραφεί Σβήστε το αφού δεν χρησιμοποιήται απο άλλους Clients και αντικαταστήστε το απο αυτο που είναι στο CD-ROM απο τον κατάλογο BIN\SERVER\SUPPORT\ADMINCHECK.MDB. Μετα την αντιγραφή του στον κατάλογο βγάλτε του την ιδιότητα Read Only πατώντας δεξί κλικ επάνω του και επιλέγοντας Ιδιότητες

Το πεδίο Server Name στον Client δεν έχει συμπληρωθεί η δεν είναι δυνατή η σύνδεση δικτύου ματαξύ Server – Client.

Ο Client δεν έχει δικαίωμα Πλήρους Πρόσβασης στον δίσκο του Server.

Στον Client στην καρτέλα Κλείσιμο, ελέγξτε ποιες εφαρμογές έχετε δηλώσει να κλείνουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενές καταχωρήσεις.

Στο Administration δώστε Height 15360 και Width 19200

Λειτουργία με Κερματοδέκτη/Χαρτοδέκτη

Μαζί με την εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιον κερματοδέκτη ή χαρτοδέκτη στη σειριακή ή στην παράλληλη θύρα.

Η λειτουργία είναι η εξής:

 • Ρίχνοντας ένα κέρμα ή ένα χαρτονόμισμα, η αξία του προστίθεται στο ταμείο της εφαρμογής και αυτόματα εκτυπώνεται ένα “εισιτήριο” που αναγράφει τον κωδικό και τον χρόνο που του αντιστοιχεί.
 • O πελάτης παίρνει το “εισιτήριο” και πληκτρολογεί τον κωδικό που περιέχει σε έναν ελεύθερο υπολογιστή.
 • Η εφαρμογή ξεκινά και ένας μετρητής εμφανίζει τον χρόνο του εισιτηρίου. Όταν ο χρόνος φθάσει στο 0 τότε ο υπολογιστής δεν είναι πλεόν διθέσιμος για τον πελάτη

Αυτό σας παρέχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα μιας και ο υπάλληλος δεν κρατάει τα χρήματα που παίρνει απο τους πελάτες στο συρτάρι του αλλά όλα βρίσκονται στον κερματοδέκτη. Σαν εκτυπωτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν θερμικό εκτυπωτή ο οποίος θα εκτυπώνει σε χαρτί με την μορφή απόδειξης

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση είναι πάρα πολύ απλή αν υπάρχουν οι βασικές γνώσεις δικτύων. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από εγχειρίδιο το οποίο θα σας βοηθήσει να τελειώσετε γρήγορα και απλά σε ότι λειτουργικό σύστημα έχετε. Αν δυσκολεύεστε μπορούμε να αναλάβουμε εμείς όλη την εγκατάσταση σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Ρωτήστε μας

Απαντάμε σε κάθε σας απορία! Αν κάποιες απο τις απαντήσεις δεν σας καλύπτει είμαστε στην διάθεση σας

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΓΟΡΑ NETCREDIT ENTERPRICE

ENTERPRICE vs GOLD

ENTERPRISE

Αντίστροφη Χρονοχρέωση

Στην περίπτωση Enterprise ο πελάτης αγοράζει εισιτήριο που εκδίδει το πρόγραμμα με καθορισμένο χρόνο π.χ 2 ώρες.

Εισάγει τον κωδικό του εισιτηρίου που αναγράφεται επάνω του και χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για όσο χρόνο έχει το εισιτήριο. Μετά το τέλος του χρόνου αυτού ο υπολογιστής κλειδώνει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με ένα καινούριο εισιτήριο.

Ο πελάτης αν δεν θέλει να «παίξει» όλον τον χρόνο,  μπορεί να αποσυνδεθεί και να τον συνεχίσει μια άλλη φορά αφού το πρόγραμμα κρατάει στην βάση δεδομένων τον χρόνο που υπολείπεται

ΥΠΕΡ:

 • Δεν χρειάζεται να δεσμεύσετε κάποιον υπολογιστή που θα κάνει την χρονοχρέωση και θα κρατά τις Πωλήσεις, μιας και αυτές οι λειτουργίες γίνονται στο παρασκήνιο Transparent
 • Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο άτομο να παρακολουθεί τους πελάτες μιας και ξέρετε ότι όταν τελειώσει ο χρόνος τους θα σταματήσουν να «παίζουν»
 • Οι πελάτες μπορούν να παίξουν όσο χρόνο θέλουν από το εισιτήριο τους και το υπόλοιπο να το συνεχίσουν αργότερα.

ΚΑΤΑ:

 • Πρέπει να εκτυπώνετε εισιτήρια
 • Βάζετε σε πειρασμό τους “επίδοξους hackers” να προσπαθούν να «σπάσουν» το κλείδωμα και να συνεχίσουν να παίζουν.
 • Ελάχιστες φορές, όταν παίζονται παιχνίδια, δημιουργούνται προβλήματα όταν το πρόγραμμα προσπαθεί να κλειδώσει τον υπολογιστή γιατί έχει τελειώσει ο χρόνος του πελάτη.

GOLD

Αύξουσα Χρονοχρέωση - Μέλη, ζώνες χρέωσης, κλιμακωτή χρέωση, saves πελατών

Στην περίπτωση Gold, ο πελάτης δεν αγοράζει κανένα εισιτήριο, απλά κάθεται στον πρώτο ελεύθερο υπολογιστή και δεν μπορεί να «παίξει» αν δεν του δώσει το δικαίωμα ο υπεύθυνος του καταστήματος, κάνοντας τον υπολογιστή του Enable.

Από κει και πέρα, ο χρόνος μετράει αυξανόμενος και εμφανίζεται και στον πελάτη και στον υπολογιστή του administrator.

Όταν ο πελάτης αποφασίσει να σταματήσει, πατάει το «Αποσύνδεση» και αμέσως

 1. κλειδώνει ο υπολογιστής
 2. εμφανίζεται το ποσό που πρέπει να πληρωθεί.

Αν ο administrator δεν καταχωρήσει στη βάση δεδομένων πωλήσεων το παραπάνω ποσό τότε ο υπολογιστής μένει κλειδωμένος

ΥΠΕΡ:

 • Δεν ανησυχείτε από τους παραπάνω “επίδοξους hackers” γιατί ο καθένας παίζει όσο θέλει και κανένας δεν τον διακόπτει.
 • Δεν ανησυχείτε ούτε από κολλήματα στους υπολογιστές γιατί τα παιχνίδια και γενικά όλες οι εφαρμογές, τερματίζουν πριν την αποσύνδεση.
 • Δεν χρειάζεστε ούτε εισιτήρια ούτε άλλες κάρτες.

ΚΑΤΑ:

 • Πρέπει να δεσμεύσετε ένα υπολογιστή και ένα άτομο να παρακολουθεί τους υπολογιστές στο «Ενεργοποίηση» – «Απενεργοποίηση» των υπολογιστών

Φωτογραφίες

Kostas kousinovalisNetCredit Professional Server/Client