Σχετικά με την υποβολή του ΜΥΦ μέσα από το Moneyfest, παραθέτουμε απόσπασμα από το site της GSIS
“Ο κάθε υπόχρεος εφόσον επιθυμεί να υποβάλει κάνοντας χρήση του REST Web Service πρέπει να εκδώσει ψευδοκωδικούς, δηλαδή ειδικά username/password συσχετισμένα με τον ΑΦΜ του και μόνο γι’ αυτή τη χρήση: τις “Υποβολές ΜΥΦ”.
Η έκδοση των ψευδοκωδικών γίνεται από την ιστοσελίδα “Διαχείριση Ειδικών Κωδικών”, στην οποία συνδέεται με τους κωδικούς TAXISnet που διαθέτει: https://www1.gsis.gr/sgsisapps/tokenservices
Στην περίπτωση Φυσικού Προσώπου, η έκδοση των ψευδοκωδικών γίνεται από τον ίδιο τον υπόχρεο ενώ στην περίπτωση Νομικού Προσώπου γίνεται αποκλειστικά από Φυσικό Πρόσωπο που έχει εξουσιοδοτηθεί ως «Eκπρόσωπος του Νομικού Προσώπου» μέσω της εφαρμογής εξουσιοδοτήσεων TAXISnet: https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet
Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής εξουσιοδοτήσεων TAXISnet, ένα Νομικό Πρόσωπο έχει τη δυνατότητα να εξουσιοδοτήσει περισσότερα από ένα Φυσικά Πρόσωπα ως εκπροσώπους του, εκχωρώντας τους πλήρη πρόσβαση στις φορολογικές υποχρεώσεις του Νομικού Προσώπου στην εφαρμογή TAXISnet.
Η ανάκληση αυτής της εξουσιοδότησης δεν επηρεάζει την ισχύ των ψευδοκωδικών ΜΥΦ που έχουν ήδη εκδοθεί. Τα Νομικά Πρόσωπα μπορούν μόνο να δουν το username (αλλά όχι το password) του ζεύγους των ψευδοκωδικών που έχει εκδοθεί για λογαριασμό τους, από τους εκπροσώπους τους, μέσω της εφαρμογής Διαχείρισης Ειδικών Κωδικών στην ενότητα Υφιστάμενοι Ειδικοί Κωδικοί.
Από κάθε υπόχρεο, κάθε χρονική στιγμή, μπορεί να είναι ενεργός ένας μόνο ψευδοκωδικός για τις “Υποβολές ΜΥΦ”. Ο ψευδοκωδικός αυτός μπορεί να ανακληθεί και να εκδοθεί νέος όποτε κριθεί απαραίτητο μέσω της “Διαχείρισης Ειδικών Κωδικών”. Η ανάκληση μπορεί να γίνει μόνο από εκείνον που μπορεί να εκδόσει για το εν λόγω ΑΦΜ ένα νέο ψευδοκωδικό, όπως ήδη περιγράφηκε.
Μ’ ένα ζεύγος ψευδοκωδικών μπορεί να υποβάλει ΜΥΦ με κλήση του REST Service μόνο ο ΑΦΜ για τις ανάγκες του οποίου έχουν εκδοθεί οι ψευδοκωδικοί. Δεν είναι δυνατόν μ’ ένα ζεύγος ψευδοκωδικών να υποβάλουν δύο υπόχρεοι, καθώς μέσω του ειδικού ψευδοκωδικού προκύπτει μοναδικά ποιος είναι ο υπόχρεος – ΑΦΜ- που κάνει κλήση του REST Service.
Το username του ψευδοκωδικού επιτρέπει να δοθούν μικρά γράμματα, όμως κατά την αποθήκευση μετατρέπονται αυτόματα σε κεφαλαία. Το username για να χρησιμοποιηθεί σωστά πρέπει να περιέχει όλα τα γράμματα κεφαλαία, όπως δηλαδή εμφανίζονται στην οθόνη Υφιστάμενοι Ειδικοί Κωδικοί. Για το password δεν ισχύει αυτή η ιδιαιτερότητα, μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν και μικροί και κεφαλαίοι χαρακτήρες